Stjernetegn og krystaller

De forskjellige krystallene kan knyttes til stjernetegn og planeter. Soltegnet er det det de fleste kjenner til, men andre planeter og plasseringer( som ascendanten og aspekter mellom planeter) i horoskopet virker også inn på hvordan vår personlighet blir farget av de astrologiske tegn. Så det kan variere fra person til person hvor preget av soltegnet man er. Men uansett vil soltegnet alltid være en viktig bit av personligheten vår!

Her følger en oversikt over hvilket stjernetegn den enkelte krystall korresponderer med:

 Væren: Væren er det første stjernetegnet i dyrekretsen og strekker seg fra 21. mars til 19. april. Stjernetegnet Væren er assosiert med ild-elementet og styres av planeten Mars. De som har solen eller andre viktige plasseringer i horoskopet i Væren's tegn kan ofte være preget av være energiske, lidenskaplige, initiativrike og modige. En typisk vær betraktes ofte som en pioner og leder, og de har en tendens til å være eventyrlystne og handlekraftige.  Væren kan også være utålmodige og impulsive til tider. En vær foretrekker å være selvstendig og uavhengig.

Steiner som resonnerer med Væren's tegn:

Rød jaspis, jaspis brekje, stillbit, hematitt, grønn aventurin, ildopalspessaritin granat,

 

Tyren: Tyren er et stjernetegn som vanligvis strekker seg fra 20. april til 20. mai. Det er det andre tegnet i dyrekretsen og er assosiert med jordelementet og styres av planeten Venus.  De som har solen eller andre viktige plasseringer i horoskopet i Tyrens tegn betraktes ofte som sta, pålitelige, tålmodige, målbevisste og har en sterk vilje. De verdsetter stabilitet, komfort og trygghet i livet. Stabilitet og langsiktighet er viktige verdier for Tyren.

Steiner som resonnerer med Tyren's tegn:

Krysokolla, rhodonitt,  rosenkvartssmaragd, thulitt iolitt, jade lavendel, jaspis vulkan, kyanitt, septarie, variscitt

 

 Tvillingene

Tvillingene er det tredje tegnet i dyrekretsen som strekker seg fra 21.mai til 20. juni. Tvillingene er et lufttegn og er styrt av planeteneten Merkur.  De som har solen eller andre viktige plasseringer i horoskopet i tvillingenes tegn blir ofte beskrevet som nysgjerrige, kommunikative, tilpasningsdyktige og sosiale. De kan være intellektuelt nysgjerrige og elsker å lære nye ting. De er flinke til å kommunisere og uttrykke seg, og de trives ofte i sosiale settinger hvor de kan møte nye mennesker og utveksle ideer. De er ofte interessert i mange ting samtidig, og de kan ha en utfordring med å forplikte seg til en bestemt retning eller idé.

 Steiner som resonnerer med Tvillingene's tegn:

Apatitt, ametrin, apofyllitthowlitt, blondeagat, celestin, krysokolla, citrin, crazy laze agat, epidot, new jade/serpentin, saffir, tanzanitt, thulitt,

Krepsen

Krepsen er det fjerde tegnet i dyrekretsen og strekker seg fra 21.juni til 22.juli. Krepsen er et vanntegn og er styrt av månen. Krepser og de blir ofte beskrevet som følsomme, emosjonelle, omsorgsfulle og intuitive. De som har solen eller andre viktige plasseringer i horoskopet i Krepsens tegn er ofte sterkt knyttet til sine følelser og har en tendens til å være empatisk og omsorgsfull mot andre. De setter pris på trygghet og hjemlige omgivelser og er ofte veldig lojale overfor sine nærmeste. Krepsen har en tendens til å være beskyttende overfor de de er glade i, og de kan noen ganger ha vanskelig for å la gå av ting fra fortiden. De er intuitive og kan ofte "lese" andres følelser og stemninger, noe som gjør dem flinke til å være støttende venner og partnere.

Steiner er som resonnerer med Krepsen's tegn:

Månesten, månesten regnbue, blå kalsitt, blå kalsedonkarneol, grossular granat, mangano kalsitt, picassostein, rosa kalsedon, rosa opal, kambaba jaspis

Løven

Løven er et stjernetegnet til personer født mellom ca. 23. juli og 22. august. Løven er det femte stjernetegnet i zodiaken og er et ildtegn som styres av Solen.

Astrologisk sett er Løven kjent for å være en stolt, energisk og kreativ person. De er ofte karismatiske og liker å være i sentrum for oppmerksomheten. Løver er også typisk sjenerøse og lojale, og de har en tendens til å være ledere og initiativtakere i forskjellige situasjoner. De styres av Solen, som er et symbol på vitalitet, styrke og individualitet. Dette gjør at Løven ofte er ambisiøse og har et sterkt ønske om å utmerke seg i livet. De trives også godt med å uttrykke seg kreativt og kunstnerisk.

Steiner som korresponderer med Løven's tegn er:

Citrin, solsten, peridot, pyritt, karneol, granat almandin, dumortiertitt, gylden labradoritt, larimar, leopardstein, petalitt, landskaps jaspis, pietersitt, rav,  rhodokroisitt, rubin, tigerjern, tigerøye

 Jomfruen

 Jomfruen er det 6. stjernetegnet i dyrekretsen og strekker seg rra ca 22.august til 23. september. Jomfruen er et jordtegn og blir styrt av planeten Merkur.

Personer preget av Jomfruen's tegn er ofte detaljorienterte og analytiske. De liker å sette seg inn i små detaljer og er flinke til å organisere og systematisere. Jomfruer er vanligvis jordnære og praktiske. De er flinke til å løse problemer og finne praktiske løsninger. Jomfruer kan være reserverte og tilbakeholdne, spesielt når de møter nye mennesker eller situasjoner. De blir ofte sett på som pålitelige og ansvarlige, og de tar sine forpliktelser seriøst. Jomfruer har en tendens til å være perfeksjonister og strebe etter å gjøre ting så nøyaktig som mulig

 Steiner som ar assosiert med Jomfruen's tegn:

Amazonitt, moseagat, tre agat, agat dendrit, mookaitt, magnetitt, snøfnugg obsidian

 

Vekten

Vekten er det syvende stjernetegnet i dyrekretsen, og strekker seg vanligvis fra 23. september til 22. oktober. Vekten er et lufttegn og styres av planeten Venus.  De som har solen eller andre viktige plasseringer i horoskopet i Vekten er ofte kjent for sin evne til å skape harmoni og balanse i forskjellige situasjoner. De søker ofte rettferdighet og forsøker å finne kompromisser. Vekter er sosiale skapninger og trives i sosiale settinger. De liker å omgås andre mennesker og har ofte mange venner.  Vekter har en tendens til å være diplomatiske og gode til å håndtere konflikter. De er flinke til å se forskjellige sider av en sak og finne løsninger som fungerer for alle parter. Vekter er ofte romantiske og setter pris på vakre ting og estetikk. De er også kjent for å være romantiske partnere. Noen ganger kan Vekter ha vanskeligheter med å ta avgjørelser, da de overveier mange alternativer og vurderer konsekvensene nøye.

 Steiner knyttet til Vekten'stegn;

 Rosenkvarts,Lepidolitt, prenitt, grønn aventurin, båndagat, fuchsitt, jordbærkvarts, krysopras, turmalinkvarts, rosa turmalin

 

Skorpionen

Skorpionen er det åttende stjernetegnet i dyrekretsen og strekker seg fra ca 23. oktober til 21. november. Skorpionen er et vanntegn og blir styrt av planetene mars og pluto.

 De som er preget av Skorpionen's tegn er kjent for sin sterke lidenskap og intensitet, både i forhold til interesser, relasjoner og følelser.  De har en dyp drivkraft og er målbevisste i sine handlinger. Når de setter seg et mål, jobber de hardt for å oppnå det. De er forsiktige med hvem de åpner seg for og gir tillit til. Skorpioner har en magnetisk og intens tilstedeværelse. Andre blir ofte tiltrukket av deres karisma og selvtillit. Skorpioner er vanligvis veldig sterke og utholdende. De har evnen til å håndtere utfordrende situasjoner med mot og utholdenhet.  Skorpioner har en tendens til å være reserverte og hemmelighetsfulle. De har ofte dypt begravde følelser og tanker som de ikke deler lett med andre. Skorpioner er forbundet med transformasjon og gjenfødelse. De kan oppleve store endringer i livet og de ofte komme ut sterkere på den andre siden

Steiner knyttet til Skorpionen:

Malakitt, unakitt, labradoritt, apachetåre, astrofylitt, botswanaagat, nuumitt, røykkvarts, obsidian

Skytten

Skytten er det niende stjernetegnet i dyrekretsen. Det strekker seg fra 22. november til 21. desember. Skytten tilhører elementet ild og styres av planeten jupiter.

De som er preget av skytten's har en tendens til å ha en positiv og optimistisk holdning til livet. De ser ofte muligheter og vekst i ulike situasjoner.  Skytten er drevet av ønsket om å utforske, oppdage og oppleve nye ting. De elsker å ta sjanser og stille spørsmål ved det ukjente. Skytten setter pris på sin uavhengighet og frihet. De liker å kunne følge sine egne veier og ta egne beslutninger. De har en sterk tro på det gode og strever ofte etter å gjøre verden til et bedre sted. Skytten er vanligvis åpne og ærlige, og de har en tendens til å være direkte i kommunikasjonen. Skytten har en dyp søken etter visdom og kunnskap. De liker å lære og utvide sin horisont gjennom erfaringer. De har en naturlig karisma og tiltrekker seg ofte et bredt spekter av venner og bekjente.

 Steiner knyttet til Skytten's tegn:

Lapis Lazuli, sodalitt, blå kalsedon, azuritt, ildopal, iolitt, klar topaz, lazulitt, vesuvian

Steinbukken

Stenbukken er det 10. stjernetegnet i dyrekretsen og stekker seg fra 22. desember - 19. januar. Det tilhører jordelementet og er styrt av planeten saturn. De som er preget av Stenbukken's tegn er kjent for sin sterke ambisjon og evne til å jobbe målrettet for å oppnå suksess. De setter ofte høye standarder for seg selv og arbeider hardt for å nå sine mål. De har en sterk følelse av plikt og ansvar. Stenbukker er villige til å gjøre de nødvendige innsatsene og ofre for å oppnå det de ønsker. De er kjent for sin pålitelighet og evne til å overholde forpliktelser. Stenbukker kan være de man stoler på når andre svikter. Stenbukker har en praktisk og realistisk tilnærming til livet. De baserer beslutningene sine på fakta og logikk heller enn følelser.Stenbukker har en naturlig tålmodighet og evne til å vente på de riktige mulighetene før de handler. Dette gjør dem i stand til å håndtere langsiktige prosjekter. Stenbukker kan virke reserverte eller tilbaketrukne i sosiale settinger. De kan være forsiktige med å vise følelser og foretrekker å vise omsorg gjennom handlinger heller enn ord. Stenbukker har en tendens til å være streng med seg selv og andre. De kan bli overkritiske og føle at ingenting er godt nok. På grunn av deres fokus på suksess og prestasjon, kan Stenbukker ha en tendens til å være opptatt av materielle goder og status

 Steiner knyttet til Stenbukken's tegn:

Onyx, svart turmalin, røykkvarts, aragonitt, jet, magnetitt, leopardstein, elefantjaspis, granat, landskapsjaspis, stromatolitt, svart agat, vesuvian, skolestitt

 Vannmannen

 Vannmannen er det 11. stjerneegnet og varer fra 20. januar til 18. februar. Det er et lufttegn og styres av planeten uranus. De som er preget av  vannmannen's regn betraktes ofte som uavhengige og fritt tenkende individer. De har en tendens til å følge sin egen vei og kan være motstandsdyktige mot konformitet. Vannmenn anses for å være kreative og nyskapende. De er ofte interessert i fremtidens muligheter og kan komme med originale ideer. Vannmenn har en tendens til å være opptatt av samfunnsreformer og humanitære saker. De kan være involvert i aktiviteter som tjener fellesskapet eller forbedrer verden. Mange Vannmenn er intellektuelt orienterte og liker å utforske forskjellige ideer og konsepter. De kan være dyktige kommunikatører. Noen ganger kan Vannmenn oppfattes som uforutsigbare eller eksentriske på grunn av deres uvanlige måte å tenke på.

 Steiner knyttet til Vannmannen:

Ametyst, angelitt, larvikitt, grossular/grønn granatfuchsitt, crimson cuprite

Fiskene

Fiskene er det tolvte stjernetegnet i dyreketsen og varer fra 19. februar til 20. mars. Fiskene er assosiert med elementet vann og styres av planeten neptun.

Personer preget av fiskene's stjernetegn beskrives ofte som kreative, intuitive, følsomme og empatiske. De har en tendens til å være drømmende, fantasifulle og opptatt av kunst, musikk og spiritualitet. Fiskene er også kjent for å være hjelpsomme, empatiske og omsorgsfulle, men de kan noen ganger bli overveldet av følelser og være usikre på seg selv.  I kjærlighet og relasjoner er fiskene hengivne partnere som setter pris på dyp forbindelse og emosjonell nærhet. De kan imidlertid noen ganger ha utfordringer med å opprettholde klare grenser eller håndtere konflikter.

Steiner knyttet til Fiskene's tegn:

Ametyst, fluoritt, blondeagat, akvamarin, blå korall, blå kalsitt, jaspsis hav, mystic merlinite, turkis